Vad är en fransförlängning?

Hur går det till:

Du tvättar själv dina fransar så noga du kan när du anländer till salongen med fransrengöringen som finns på toaletten. I behandlingsrummet blir du blir bekvämt nedbäddad på en massagebänk med memoryfoam madrass. Vi kommer gemensamt fram till vilken form, längd och tjocklek av fransförlängingen som är optimal för just dina ögon/fransar. Jag fäster en "Under eye gel patch" på dina nedre fransar för att undvika att vi limmar ihop underfransarna med överfransarna.
Därefter är det dags att blunda, oftast underlättar det för mig om du försöker slappna av så mycket som möjligt så dina ögonlock inte fladdrar. Är det ett nytt set fransar kan behandlingen ta mellan 2 tim - 3 timmar beroende på vilket set du valt.

Hur länge varar en fransförlängning?


Din förlängning kommer att vara i cirka 6-8 veckor (tills sista strået faller av), men ett återbesök rekommenderas var 3-4 vecka (ca 40-50 % har nu naturligt tappats) för att fylla på fler fransar så de alltid ska se vackra och fylliga ut. Eftersom din riktiga ögonfrans livscykel är ca 25-28 dagar, och dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer de förlängda följa med i processen. Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar. Beroende hur du sköter dina fransar och hur snabbt dom växer så rekommenderas återbesök var 3-4 vecka. Naturligt tappar vi mellan 3 – 5 st ögonfransar per öga per dag. Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga.
Det är väldigt individuellt hur många ögonfransar varje person har. Allt mellan 50 – 130 strån per öga förekommer, de flesta ligger kring 80 – 90 strån per öga. En ung person har i de flesta fall betydligt fler, längre och starkare strån än om du är äldre. Mitt mål är att sätta på alla de fransar just du har som är tillräckligt långa för att bära upp en förlängningsfrans. De första 24 tim är avgörande hur länge dina fransar sitter, tappar du dina fransar inom loppet av 1-2 veckor beror det till 99% att du inte skött dig dom första 24 timmarna. Din livsstil och vilket arbete du gör kommer också att göra en skillnad hur länge de finns kvar. Kvinnor som arbetar inom livsmedelsindustrin där det finns mycket värme, ånga och olja kommer behöva förnya sin fransförlängning innan en kvinna som arbetar i ett luftkonditionerat kontor. Är du en hurtbulle som tränar hårt och svettas mycket så kommer dina fransar med stor sannolikhet att hålla sämre.

Längd, tjocklek och böj:

För att ge er så god service som möjligt har jag ett stort utbud utav böjar, längder och tjocklekar. Allt för att erbjuda det just du önskar. Jag kan även ordna effekter såsom färgade strån. Har du en sådan önskan kontakta mig gärna ett tag före så jag ser till att det finns hemma.

Hur många fransar appliceras?

Här spelar din genetik in, har du många strån så har jag mer att arbeta på. Mitt mål är att hinna applicera på alla som jag anser vara tillräckligt långa för att orka bära upp en lösfrans.

Hur lång tid tar en fransförlängning?

Är det ett nytt set du ska göra så avsätter jag 2-3 timme. Vid återbesök får du räkna med att det tar mellan 1 – 2 tim  beroende på vilket återbesök du bokat.

Kan jag använda mascara?

Du kommer inte att behöva mascara. Du kan kliva ur sängen och känna dig glammig med detsamma. Vill du någon gång ha mascara på fransarna så ska ni investera i den jag har på salongen som är oljefri. Annars riskerar du att förstöra din förlängning. Har du volymfransar får du absolut inte ha mascara på din fransförlängning.

Singel eller volym fransar, vad är skillnaden?

Volymfransar är den nyaste tekniken inom fransförlängning och innebär att man kan sätta FLERA tunnare syntetfransar på varje naturlig frans.

Tekniken ger dig möjlighet att få fler fransar även om du inte har många naturliga. Flera syntetfransar fästs i knippen/solfjädrar på din egna frans, som även vid denna metod fortfarande är noga separerade så att hela knippet kan lossna med din naturliga frans.

Hållbarheten på volymfransar är trots mindre lim,
3-4 veckor. Med volymfransar har du möjlighet att femdubbla dina egna fransar. Du kan få upp till 400 fransar per öga utan mer slitage eller vikt.

Förlängs de undre fransarna också?

Jag arbetar inte med att förlänga de undre då det kräver att ögonen måste hållas öppna under behandlingen, det gör att mildare lim behövs. Så hållbarheten blir kortvarig. Kör istället lite vanlig mascara på de undre fransarna (utan olja i), alternativt lite kajalpenna för att rama in.

Jag bär glasögon, kan jag förlänga mina fransar ändå?

Det kan du, kom ihåg att informera mig om det när du kommer. Då är det viktigt att vi hittar en längd och böj som passar bakom dina bågar.

Känns det att man har en förlängning på fransarna?

Jag har burit både singles och volym och tycker att man känner av dom de första dygnet. Det är en vanesak och de första dygnet är det ovant, men man vänjer sig otroligt fort. Är du en "gnuggis" som gillar att gnugga dig i ögonen? Inga problem, efter de först dygnet är du fullt inställd på att du inte ska gnugga dig i ögonen för då vet du att du förstör din fransförlängning. Sen är det otroligt skönt att kliva upp på morgonen och bara vara klar.

Kan jag duscha och bada som vanligt?


Du kan utan problem duscha eller bada ,men dom första 24 tim efter besöket ska fukt och vattenkontakt undvikas, även efter ett återbesök. Detta är för att limmet ska härda. När man torkar sina ögon efter dusch eller bad kan man försiktigt trycka handduken eller hushållspappret underifrån och emot fransraden, istället för att gnugga så håller fransarna längre. Har fransarna klumpat sig, vänta till de torkat innan ni borstar igenom dem. Borsta med försiktighet.

Varför ramlar ögonfransarna av?

Våra ögonfransar har en tillväxtcykel på 6-8 veckor innan de naturligt släpper, så efter 3 - 4 veckor har mellan 40-50 % av din fransrad släppt.

Slits mina egna fransar av fransförläning?

Är fransstylisten noggrann och välutbildad kan du känna dig säker. Bland det viktigaste är att fransar inte limmas samman utan att de är väl separerade. Därför är det här inget som kan hastas fram, utan det tar både tid och tålamod.
Det är också viktigt att se till varje individs förutsättningar, t ex att inte jobba med de allra tjockaste fransarna på en person som inte har så god kvalitet i sina egna. Du kan utan rädsla bära din förlängning år ut och år in.
Har man burit förlängning under en längre tid så blir det alltid en omställning när dessa avlägsnas. Skulle ett litet slitage uppstått så är ögonfransarna inom kort återställda igen.

Att tänka på innan en fransförlängning:

  • Tänk på att komma osminkad, så har vi mer tid till fransförlängningen.
  • Använd inte vattenfast mascara några dagar innan din bokade tid.
  • Använd inte sminkborttagning med olja i timmarna innan ditt besök. Fransarna har svårare att fästa då. Har du ingen sminkborttagning som är oljefri så finns det på salongen, så kom några minuter tidigare då.
  • Använd inte feta ansiktskrämer/oljor/serum 24 timmar innan besöket.
  • Böj inte ögonfransarna samma dag som din bokade tid.
  • Har du tagit bort fransar så måste du vänta 24 timmar minst innan du sätter ett nytt set.
  • Gör inga kemiska behandlingar 24 timmar innan din bokade tid. T.ex. Färgning av fransar, lashlift/ frans permanent, ansiktsbehandlingar där du irriterar huden.
  • Har du genomgått någon operation i ansiktet så rekommenderar jag att du väntar tills det har läkt helt.
  • Har du gjort en ögonbryns tatuering/3D bryn/Taffy så rekommenderar jag dig att låta de läka helt innan du gör en frans behandling.

Kan garanti ges på fransförlängningen?

Tyvärr är det jättesvårt för mig då jag inte kan råda över vissa omständigheter. Jag gör ett lika noggrant arbete på samtliga och avsätter både tid och material. Vissa personer har något som kallas glasfransar och där kan det vara en riktig utmaning att få fransarna hållbara. Likaså på kvinnor i övergångsåldern, gravida, arbete i extrem miljö, badar och blöter huvudet mycket och ofta eller intensiv svettning vid träning. Så det är svårt för mig att veta innan om du har optimalt samarbetsvilliga strån eller ej.
Har jag en kund där inte optimal hållbarhet uppnås gör jag mitt yttersta för att försöka finna problemet. Skulle ett problem uppstå så vill jag att ni vänder er till mig snarast så jag har bästa möjliga chans att se vad som kan ha gått fel.

Jag har linser, behöver jag ta ut dem innan förlängningen påbörjas?

Vissa föredrar att ta ut sina linser och andra inte. Min rekommendation är att du gör det innan behandlingen påbörjas.

Är det vanligt med allergi?

Jag rekommenderar inte en person under 18 år att göra fransförlänging då det är mycket hormoner i cirkulation och du kan lätt framkalla en allergi om du utsätter dig för cyanoakrylater i  förtid.

I övrigt är det välidgt individuellt. Du kan haft fransförläning i år och sedan reagera och andra reagerar första gången. Om du är allergisk eller känslig så får du följande reaktioner: klåda, rodnad, svullnad eller rinniga ögon. Reaktionerna inträffar oftast de första dygnet. Skulle det inträffa så hjälper jag dig att avlägsna fransarna kostnadsfritt.

Så där finns tyvärr inget bra svar på just den frågan. Majoriteten av kunder klarar sig utan allergier. Det är inget man vet förens man provar.

Vilket lim används? Är limmet farligt?

Jag avnänder för tillfället Cilier Evolution Adhesive plus Lash'n'Brow Store Oh'curr. Har många kunder som uppskattar den kombinationen då limmet är snabbtorkande och Oh'curr minskar risken för röda ögon, gör limbindningen mer flexibel och maximerar hållbarheten med upp till 30%.Limmet härdar på 3 timmar istället för 24 eller 48 timmar som andra lim gör. Rekommenderar ändå att du väntar 24 timmar innan du väter dina fransar.

Limmet är absolut inte farligt så länge de används på korrekt sätt.

Finns det tillfällen då fransförlängning bör undvikas?

- Exempelvis om det är pollentider och du är en person som vet med dig att du brukar få besvär med ögonen. Återkom istället när den perioden är över. Risken kan annars vara att förlängning irriterar ytterligare och gör allt värre.
- Ni har en vagel (inflammation i en talgkörtel) eller en ögoninflammation.

Varför är det viktigt att tvätta igenom sin förlängning varje dag?

Många som gör en förlängning tvättar bristfälligt då de tror att en tvätt skulle få fransarna att släppa i förtid. Men följden av för dåligt tvättande kan bli Blefarit - ögonlocksinflammation. Det kan skava, bli rött/svullet kring ögonlocket, huden i fransraden kan fjälla och ögonen kan kännas både torra och grusiga. Det som händer är att körtlar som producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat och ögonlocket täpps till. Det gör att det uppstår en obalans, de tilltäppta körtlarna irriterar i ögonlockskanterna och kan bli en grogrund för bakterier. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo.

Fransar inför bröllop

Vill du göra en fransförlängning till din stora dag? Då rekomenderar jag dig att göra minst en behandling innan bröllopet så vi kan hitta rätt längd och form. För ingen vill ha en fransförlängning på sin bröllopsdag som dom inte är nöjd med.