Vad är ett lash lift?

Ett Lash Lift är en semi-permanent böjning av dina egna fransar som håller i upp till 12, beroende på hur snabb din franscykel är. Rekommenderar återbesök 6-8 veckor efter din senaste behandling för att bibehålla en snygg böjning av fransarna.

Perfekt behandling för dig som inte kan eller vill ha fransförlängning.

Hur går det till?

 • Jag börjar med att rengöra och applicera en under eye gelpatch.
 • Därefter så tejpar jag upp ögonlocket så huden är så stram som möjligt.
 • Därefter mäter jag ut vilken storlek på spolen som blir bäst för dina ögon. Spolen limmas sedan på ögonlocket.
 • Därefter limmar jag fast dina egna fransar mot spolen. Absolut inget farligt och de känns knappt.
 • Därefter applicerar jag två olika permanent vätskor i två omgångar.
 • Därefter tas spolarna bort.
 • Därefter färgas fransarna, om man har bokat de.
 • Därefter görs Keratinbehandlingen, om man har bokat de.
 • Därefter är behandligen klar.

Vilket märke använder du?

Jag använder mig av märket Elleebana. Elleebana har funnits sedan 1995, så deras produkter och utbildning kändes som de absolut bästa på marknaden. Själva utbildningen gick jag på Fransstylisterna/Nail Design School i Umeå, April 2018, och på Lash n' Brow Store/Ångfärjans Skönhet i Helsingborg, November 2018.

Skadar detta mina egna fransar?

Elleebana One Shot Lash Lift är skonsammare mot dina fransar än vad den gamla taditionella franspermanenten är. De skadar dvs inte dina egna fransar.

Kan jag sminka mig som vanligt?

Så länge du väntar 24/48 timmar efter din behandling så kan du sminka dig och tvätta ansiktet som vanligt.

Kan jag göra lashlift om jag är gravid?

Ja, men det finns tyvärr inga garanti på hållbarheten. De kan släppa snabbare eller hålla bättre än nånsin. Har än så länge inte haft en kund som reagerat dåligt på ett lashlift. Det är dock inget som är dokumenterat skadligt för dig eller barnet.

Inför din behandling.

 • Kom utan mascara, samt andra oljebaserade produkter t.ex. smink, ansiktskräm m.m.
 • Om Du använder linser och har känsliga ögon. Plocka ut linserna innan behandling.
 • Boka inte in fysisk aktivitet inom 24 timmar efter behandling

Eftervård.

 • Använd ingen mascara under 24 timmar.
 • Använd ingen make-up remover under 24 timmar.
 • Inga oljeprodukter får användas runt ögonen eller på fransarna under 24 timmar.
 • Man bör undvika att tvätta håret med schampo och balsam under de första 24 timmarna.
 • Bada inte bastu och utsätt fransarna för hög värme under 24 timmar.
 • Var varsam och gnugga inte fransarna under de första 24 timmarna.
 • Skulle inte detta skötas kan det leda till att franspermanenten släpper och fransarna återtar sin ursprungliga form.
 • Skulle irritation uppstå, badda ögonen med kallt vatten.

Lash Lift

Bra eller dåligt?

Den stora "snackisen" just nu är att Yumi Lashes påstår att Lash Lift är skadligt för dina fransar. De finns en del olika märken av Lash Lift och den jag använder mig utav är Elleebana One Shot Lash Lift. Där du har engångs vätskor som du öppnar en ny förpacking åt varje kund.

Vi rekommenderar att man bokar behandlingen med keratin, då den återställer fransens naturliga skydd och fyller den med närande keratinstimulerande ämnen. Se det som en energikick till trötta fransrötter samtidigt som fransen repareras utifrån. Ett plus är också att den låser in frans och brynfärgen bättre.

Jag använder mig av tre olika böj på spolarna för att få de resultatet du strävar efter. De finns alls från XS till XL i böj. Allt för att hitta den bästa böjen som passar dig. De finns allt från Blåsvart till brun fransfärg, allt för att du ska bli så nöjd som möjligt med din behandling.

Återbesök rekommenderas mellan 6-8 veckor, beroende på hur snabb din franscykel är. Elleebana Lash Lift gör inget för att alternera på din franscykel utan den växer snällt med dina fransar tills de är så att du skall tappa dem. Andra märken påstår att de förlänger din franscykel och de låter inte tipp topp i mina öron. Vi fäller fransar för att de behöver bytas ut. Precis som vi tappar vanligt hår. Men för varje återbesök så boostar vi med keratin och maxar fransarna med näring. Så för varje besök bör de bli starkare och starkare. Men de bästa med Lash Lift är känslan den ger dig av piggare ögon.

Skillnaden på Yumi Lashes och Elleebana Lash lift?
Ingen större skillnad om du frågar mig. Du måste ha en kemisk process för att böja fransarna. Du kan inte enbart tillföra "vitaminer" och förvänta dig att fransarna magiskt skall böja sig. Precis som du inte kan doppa håret i C-vitamin och gå från rakt till lockigt hår. Så både Yumi och Elleebana använder sig av en kemisk process för att böja dina fransar efter vald spole. Både Yumi Lashes och Elleebana Lash Lift tillför näring under sina behandlingar. Så att Lash Lift är skadligt för dina fransar stämmer inte. Så länge du följer instruktionerna givna under utbildningen så kommer du inte skada någons fransar.

Alla fransar reagerar olika, visa tar åt sig vätskorna mindre eller mer än andra. Jag gör mitt yttersta för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt besök. Därför har jag en konsultation vid varje besök där vi diskuterar vad du vill ha och vad som är möjligt.